Plusklas

De klas van juf E. Bakker onzeKlas
Welkom!

Welkom op de pagina van onze plusklas. Onze plusklas is een samenwerking met 3 scholen binnen de gemeente Westerveld; CBS De Bron te Nijensleek, CBS De Fontein te Dwingeloo en CBS De Roosjenschool te Diever.

We zullen u regelmatig op de hoogte houden wat wij zoal in de plusklas leren en maken.

Onze foto's
onzeKlas Expeditie MOENDOES 13 oktober 2016 hebben we het spel Expeditie Moendoes gespeeld. Hierbij leren ze wat onderzoeken inhoudt. Tijdens het spelen van dit spel komen verschillende vakgebieden aan bod: •Taalwetenschappen •Cultuurwetenschappen •Geschiedenis •Aardrijkskunde •Biologie •Natuurkunde •Wiskunde Over de opbouw van de vragen is goed nagedacht. Als je kijkt naar de taxonomie van Bloom, dan onderscheidt Bloom zes niveaus van denkvaardigheden: •Kennisreproductie. •Inzicht. •Toepassing. •Analyse. •Creatie/synthese. •Evaluatie. Wat is EXPEDITIE MOENDOES? Je bent als team wetenschappers op een nog onbekende planeet terechtgekomen. De intelligente bewoners noemen hun planeet Moendoes. Je gaat op onderzoek uit: hoe zit de taal in elkaar? Zijn de lokale dieren gevaarlijk? Wat eten de mensen hier? Hoe drijven ze handel? In één les ontdekken de leerlingen van alles over de planeet Moendoes. Elk tweetal krijgt drie onderzoeksvragen. De antwoorden op deze vragen kunnen ze vinden door de bronnen (die door de hele klas hangen) te onderzoeken. Als de leerlingen een antwoord gevonden hebben, vertellen ze dat aan één van de reviewers. Klopt het antwoord? Dan leggen ze het op hun publicatieblad en krijgen ze een nieuwe vraag mee. Het doel van het spel is zoveel mogelijk punten te verdienen door antwoorden op onderzoeksvragen te publiceren. Er zijn vragen in drie niveaus. Moeilijkere vragen leveren meer punten op. Het spel eindigt als alle onderzoeksvragen beantwoord zijn, of als de tijd om is. onzeKlas Eise Eisinga We zijn begonnen met een nieuw project: Universum. Het project is gestart met een bezoek aan het planetarium Eise Eisinga. De kinderen hebben hier inspiratie kunnen opdoen. onzeKlas CAMRAS Donderdag 26 november zijn de leerlingen op bezoek geweest bij CAMRAS Dwingeloo. De leerlingen kregen een rondleiding in de radiotelescoop. Daar hebben ze geluisterd naar het pulseren van een ster, 2700 lichtjaren van onze aarde vandaan. De kinderen hebben kunnen zien hoe deze enorme telescoop kan draaien en zo heel veel in beeld kan brengen. Bekijk de foto's voor een indruk van deze rondleiding. onzeKlas Experiment toren onzeKlas Kauwgom experiment De leerlingen hebben kauwgom onderzocht, dat was flink kauwen! Wat ie het gewicht per kauwgompje? En na 5 minuten Kauwen? Hoe kan dat? Wat gebeurd er precies? onzeKlas Excursie NEMO Elk jaar gaan we op excursie met de plusklas. Dit jaar zijn we 22 juni naar Nemo geweest. Hier hebben de leerlingen experimenten gedaan en a.d.h.v. een werkboek veel geleerd over kracht.
Ons nieuws
Presentatie Universum De leerlingen van de plusklas hebben hard gewerkt aan het project Universum. Op donderdag 26 november 2015 gaan we op bezoek bij CAMRAS voor een rondleiding. De week daarna 3 december 2015 zullen de leerlingen van de plusklas het project presenteren aan de ouders. 2015-11-19 Experiment toren 2015-08-28