Kanjerschool

Wij zijn Kanjerschool

kanjerregels

Wij zijn een kanjerschool.

De regels uit de Kanjertraining zijn onze schoolregels. Die lopen als een rode draad door de school:
pestvogelDe aapHet konijnDe tijger
de pestvogel &de aap ? ?het konijn ?de tijger

Op de Roosjenschool vinden wij het heel belangrijk dat kinderen goed leren omgaan met elkaar. De kanjertraining leert kinderen te reflecteren op hun eigen gedrag. Welk gedrag levert een positieve bijdrage aan de groep, en welk een negatieve. En, hoe kun je gedrag veranderen, hoe los je een ruzie op, hoe kun je beter opkomen voor jezelf De kanjerregels zijn onze schoolregels, dus:

wij vertrouwen elkaar

niemand speelt de baas

niemand pest

niemand is zielig

wij helpen elkaar

De regels zijn ook opgenomen in ons omgangsprotocol, daarin staat beschreven hoe wij op school met elkaar om gaan, hoe we voorkomen dat kinderen gepest worden, en wat we doen als dit toch gebeurt.

De Roosjenschool heeft het certificaat "Kanjerschool". Dat betekent dat alle leerkrachten bevoegd zijn om de kanjertraining te geven.